De injecteerbare pleister

“Wij hebben in Twente bedacht dat je een pleister moet kunnen plakken over kapot kraakbeen, net zoals je een gewone pleister plakt op een kapotte huid. Verder onderzoek brengt de genezing van artrose dichterbij.'' Prof. dr. Marcel Karperien

Professor Marcel Karperien wil korte metten maken met artrose, een vorm van reuma die meer dan 1 miljoen mensen in Nederland treft. De oplossing die hij hiervoor heeft ontwikkeld is een injecteerbare pleister, die kapot kraakbeen in het gewricht weer laat herstellen. Als kraakbeen herstelt, nemen pijn en beperkingen af. Dit kan de oplossing voor miljoenen mensen in binnen- en buitenland betekenen. Voordat patiënten van deze vinding kunnen profiteren is extra onderzoek nodig en moeten er uitgebreide testen plaatsvinden. Om dit vervolgonderzoek te kunnen uitvoeren is een bijdrage van jou dan ook zeer welkom. 

Donateurs
Bauke Vriesema
Marc Woesthuis
R. Visser
E.K. Visser
Pim Epping
Mariet Beukers
Arjan van Rossum
Marjolein Schoonewagen

Meer info

Donateurs

29.05.2015 | 12:53

Henk de Heer

Veel succes met de actie gewenst, maar geen reactie nodig!

17.05.2015 | 20:46

Mariet Beukers

Omdat ik het een heel bijzonder verhaal vindt van Joke en omdat ik zelf Artrose heb en heel bang ben voor een toekomst met Artrose.
Steeds krijg ik te horen er is niets aan te doen en nu heb ik het artikel gelezen en wil Marcel graag verder op weg helpen en hem veel succes wensen.

29.04.2015 | 22:16

J. Ruimerman

Wij vinden het een voorbeeld hoe je,door je ziekte, je beperking kunt omzetten in een bijdrage aan lotgenoten.

09.12.2014 | 15:38

J.W.Assink

Artrose komt zo ontzettend veel voor. Degenen die het hebben, kunnen jaar na jaar steeds minder. Dat is zuur als je nog zoveel plannen hebt. Elke poging hier iets aan te doen verdient onze steun, dus ook van mij.