DroneTeam Twente 2022

van totaal € 5.000 (22%)

Help ons de drone-industrie te innoveren en accelereren!

Wij zijn DroneTeam Twente, het eerste en enige competitieve studenten drone-team van Nederland. Wij bestaan uit 13 interdisciplinaire studenten uit verschillende landen en werken aan de ontwikkeling en toepassing van drones voor humanitaire hulp. Dit doen wij in de vorm van volledig autonome drones die pakketten kunnen leveren, zelfs op plaatsen die voor hulpverleners lastig zijn om in een korte tijd te bereiken.

Door ons VTOL (‘vertical take-off and landing’) design kan de drone opstijgen en landen zonder dat hier een landingsbaan voor nodig is, wat in een rampgebied vaak het geval is. 

Door middel van vaste vleugels is de drone aerodynamisch geoptimaliseerd voor horizontale vlucht, waardoor deze sneller en efficiënter naar de gewenste locatie kan. Hierdoor kan ook een langere afstand overbrugd worden. 

Daarnaast is de drone uitgerust met een camera om het rampgebied in kaart te brengen, zodat hulpverleners beter op de situatie kunnen anticiperen.

Dezelfde camera is ook aangesloten op beeldherkenningssoftware, waarmee grondmarkeringen herkend kunnen worden. Deze informatie kan vervolgens gebruikt worden voor pakketlevering, of om noodgevallen rechtstreeks naar de hulpverleners te sturen (bijvoorbeeld herkenning van brand).

Deze functies worden allemaal getest door deelname aan de IMechE UAS Challenge in Engeland, een internationale wedstrijd waar wij een gesimuleerde humanitaire reddingsmissie zullen uitvoeren met onze drone.

Om onze drone zo goed mogelijk te laten vliegen zijn wij afhankelijk van donaties en sponsoren. Help je ook mee dit mogelijk te maken? Elke bijdrage helpt! 

Wil je meer weten? Ga dan naar https://droneteamtwente.nl of volg ons via onze social media!