Drone Team Twente 2023

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Crowdfunding DroneTeam Twente 5.0

Wij zijn DroneTeam Twente, het eerste en enige competitieve studenten-droneteam in Nederland, dat werkt aan het ontwikkelen en toepassen van drones voor humanitaire hulp. Ons team van 26 internationale en interdisciplinaire studenten legt zich toe op het creëren van volledig autonome drones die pakketten kunnen bezorgen, zelfs op locaties waar hulpverleners moeilijk snel bij kunnen.

Onze drone heeft een VTOL-ontwerp (‘vertical take-off and landing’), waardoor deze bijna overal kan landen zonder dat er een landingsbaan nodig is. Een landsbaan is doorgaans niet aanwezig in rampgebieden. Met vaste vleugels is de drone aerodynamisch geoptimaliseerd voor horizontale vluchten, waardoor hij zijn bestemming sneller en efficiënter kan bereiken. Dit vergroot ook het bereik, waardoor het effectiever wordt in het verlenen van hulp aan mensen in nood.

Uitgerust met een camera kan onze drone rampgebieden in kaart brengen, waardoor hulpverleners waardevolle informatie krijgen om beter te kunnen anticiperen én reageren op noodsituaties. Bovendien is onze drone uitgerust met beeldherkenningssoftware die grondmarkeringen detecteert, waardoor hij kan lokaliseren waar hij zijn pakket moet afleveren of bijzonderheden kan doorgeven aan hulpverleners, zoals branden.

We kijken ernaar uit om onze drone in actie te zien tijdens de IMech UAS Challenge in Engeland, waar deze een humanitaire reddingsmissie zal uitvoeren in een gesimuleerd rampgebied. We werken ook samen met RedCross South Africa om een ​​echte missie in Zuid-Afrika te organiseren: om innovatie te promoten en echt een verschil te maken in het leven van mensen.

Help ons ons doel te bereiken: het bevorderen van dronetechnologie voor humanitaire hulp. Jouw steun stelt ons in staat een tastbare impact te hebben op de hulpverlening bij rampen over de hele wereld. Alvast veel dank!!

€ 5 Doneren Optimist Supporter - Dank je wel! Elke bijdrage helpt ons een stapje dichter bij ons einddoel te komen! 3 donateurs € 10 Doneren Ten-High Club - Dank je wel! Word lid van de Ten-High Club en help DroneTeam Twente naar nieuwe hoogten! Jouw bijdrage ondersteunt de inspanningen van ons team om de grenzen van dronetechnologie te verleggen en onze doelen te bereiken. 1 donateur € 50 Doneren Nekhbet Vleugel supporter - Dank je wel! Jouw donatie dekt de materiaal- en productiekosten voor een Nekhbet-vleugel 2 donateurs € 100 Doneren Supporter 5.0 - Dank je wel! Voor jouw steun voor onze missie en ontvang je een shoutout op een Instagram-verhaal en wij sturen je updates over de voortgang van het project door middel van een maandelijkse nieuwsbrief. 4 donateurs € 500 Doneren Super Supporter - Dank je wel! Voor jouw steun voor onze missie en ontvang je een kaartje uit de UK, een shoutout op een Instagram-verhaal en wij sturen je updates over de voortgang van het project door middel van een maandelijkse nieuwsbrief. € 750 Doneren Superduper Supporter - Dank je wel! Voor jouw steun voor onze missie en ontvang je een 3D drone puzzel, een kaartje uit de UK, een shoutout op een Instagram-verhaal en wij sturen je updates over de voortgang van het project door middel van een maandelijkse nieuwsbrief. € 1.000 Doneren Partner Drone Team  - Dank je wel! Door jouw bijdrage ga je met ons mee op deze reis en ontvang je een persoonlijk bedankbriefje van het team, een rondleiding door onze werkruimte en de mogelijkheid om ons online of persoonlijk te ontmoeten. Ook ontvang je een shoutout op een Instagram-verhaal en wij sturen je updates over de voortgang van het project door middel van een maandelijkse nieuwsbrief. € 4.500 Doneren Visionair - Heel veel dank! Maak deel uit van het vormgeven van de toekomst van humanitaire hulp. Dit pakket bevat een doe-het-zelf workshop drone bouwen, een rondleiding door het kantoor van DroneTeam Twente en een DroneTeam stickerpakket. Ook ontvang je een persoonlijk bedankbriefje van het team, een shoutout op een Instagram-verhaal en wij sturen je updates over de voortgang van het project door maandelijkse nieuwsbrief.