Krattenbrug Twente 2022

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 2.000 (91%)

Help ons de grootste krattenbrug te bouwen

Het team van Krattenbrug Twente vertegenwoordigt de Universiteit Twente in de strijd van het bouwen van de grootste bierkrattenbrug ter wereld. De laatste jaren is dit vooral een strijd geweest tussen de universiteiten van Delft en Eindhoven, waarbij duizenden bierkratten werden gebruikt. Studievereniging ConcepT vindt dat het tijd is om het record, voor het eerst sinds 15 jaar, terug te halen naar het oosten. Het doel is om een brug te bouwen met een overspanning van 36 meter!

De krattenbrug-commissie CraTeX bestaat uit negen enthousiaste studenten Civiele Techniek. Wij werken hard om ons doel te bereiken: het bouwen van de grootste krattenbrug! Op 24 februari zal de bouw starten, zodat de brug op 12 maart helemaal klaar is. Het team van Krattenbrug Twente wil studenten laten zien hoe studie gecombineerd kan worden met extracurriculaire activiteiten.

Verder is een bierkrattenbrug natuurlijk geen alledaags stuk om te zien; het team hoopt dan ook zoveel mogelijk bezoekers te trekken tijdens de recordpoging op 12 maart! (Indien mogelijk wegens corona). Het bouwen van de bierkrattenbrug is geen simpel proces: wij zijn druk bezig met het ontwerpen en doorrekenen van de brug, die uit bijna 12000(!) bierkratten zal bestaan. Maar ook de voorbereidingen van de logistieke operatie rondom het evenement zijn tijdsrovend: het kost twee en een halve week om de brug te bouwen. Hiervoor wordt natuurlijk ook hulp ingeschakeld van veel andere studenten, die allemaal helpen bij het bouwen van de brug.

Het team gelooft in het einddoel en gaat volledig voor deze recordpoging! Echter, er is nog een lange weg te gaan. Voor het bouwen van deze geweldige brug is namelijk ook geld nodig om het benodigde materiaal te bekostigen. Steun Krattenbrug Twente en help met het bouwen van de grootste bierkrattenbrug ter wereld! En help ons het record weer terug te brengen naar Twente! Alvast veel dank voor je steun.

Kijk op onze website voor meer informatie.

 

€ 5 Doneren Een kratje! - Dankzij jou bijdrage hebben we er weer één kratje bij! Heel veel dank!! 6 donateurs € 10 Doneren Maak kans op een Grolsch Brouwerij Tour - Dankjewel, we hebben er weer 2 kratten bij! Je maakt nu kans op een Grolsch Brouwerij tour. 24 donateurs € 25 Doneren Je wordt genoemd op de website - Dankjewel, we hebben er weer 6 kratten bij! Je wordt, indien gewenst als donateur vermeld op onze website en je zal in een van onze facebook en instagram berichten genoemd worden als donateur. Ook maak je kans op de Grolsch Brouwerij Tour. 3 donateurs € 50 Doneren Je eigen bierkrat - Veel dank! We hebben er weer 13 kratten bij! Je wordt, indien gewenst, als donateur vermeld op onze website en je zal in een van onze facebook en Instagram berichten genoemd worden. Je naam (of bedrijfsnaam/logo, huisnaam/logo, dispuutsnaam/logo enz.) wordt daarnaast op een van de kratjes van de brug gezet! Neem contact met ons om de zelf gekozen tekst te vermelden. Je kan het kratje mee naar huis krijgen aan het einde van de poging! Ook maak je kans op een Grolsch brouwerij tour. 23 donateurs € 100 Doneren Rondleiding op de bouwplaats - Dank je wel, we hebben er weer 26 kratten bij! Je krijgt een rondleiding voor maximaal 10 personen, over de bouwplaats tijdens de constructie. Naast de rondleiding krijg je technische achtergrond informatie van de brug. Neem contact met ons op om de dag af te spreken. Ook kan je naam op een krat gezet worden en zal je, indien gewenst, op de website als donateur vermeld worden en op Facebook en Instagram. En maak je kans op een Grolsch brouwerij tour.