RoboTeam Twente 2023

Still to go

Help ons winnen in Bordeaux!

RoboTeam Twente is een multidisciplinair team van studenten aan de Universiteit Twente en Saxion  Hogeschool Enschede. Ons doel is om te innoveren en inspireren met robotica en kunstmatigeintelligentie, om de wereld te laten zien wat er met deze nieuwe technologie wel niet mogelijk is. Wij geloven namelijk dat robotica en kunstmatige intelligentie de wereld een betere plek kunnen maken als we dit goed inzetten.

Onze manier om deze doelen te bereiken is de RoboCup, het wereldkampioenschap van robot voetbal. In 2023 gaan we hiervoor naar Bordeaux om weer mee te doen in deze competitie. Binnen RoboTeam Twente spenderen we veel tijd aan innovatie, omdat we daarmee natuurlijk beter kunnen presteren op de RoboCup. Voornamelijk zijn we daarvoor bezig binnen de subteams Mechanics, Electronics, Artificial Intelligence en Control. Dit jaar gaan we voor het eerst een fysieke wedstrijd spelen met een volledige (robot)voetbalelftal, namelijk 11 robots. Om dit te realiseren kunnen we jou hulp erg goed gebruiken!

Naast dat wij hard werken aan het verbeteren van onze robots, willen we dit jaar ook de focus weerleggen op het inspireren van de huidige en toekomstige generaties. Ons doel is om hun net zoenthousiast te maken over robotica en kunstmatige intelligentie als dat wij zijn. Dit doen we door bijvoorbeeld naar scholen en evenementen te gaan, en hier demonstraties of workshops te geven.

Met al deze doelen kunnen we natuurlijk jouw enthousiasme en hulp zeker gebruiken! Elke donatie, hoe klein of groot dan ook, helpt ons weer een stapje verder om nog een jaar te innoveren en inspireren.

 Meer weten over RoboTeam Twente? Ga naar https://roboteamtwente.nl/.