Solar Boat Twente 2020

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 6.000 (16%)

Help jij mee om Solar Boat Twente te laten vliegen?

Wij zijn een team van toegewijde en enthousiaste studenten aan de Universiteit Twente die bouwen aan dé boot van de toekomst! Solar Boat Twente stimuleert het milieubewustzijn door de toepassing van duurzame energie in de maritieme sector.

Aankomend jaar zal dit multidisciplinaire team zich richten op het bouwen van een betrouwbare, ‘vliegende’ zonneboot. Als team zijn we ondernemend, geïnteresseerd in technologie, innovatief, milieubewust, competitief en ondersteunen we elkaar waar nodig voor het ontwikkelen van een betrouwbare zonneboot die kan vliegen boven het water. Door samen met onze partners de grenzen van de technologische innovaties te verleggen, hebben wij een mooie uitdaging: het ontwerpen en bouwen van de boot van morgen.

In 2020 doen we mee aan de Solar Sport One competitie, het NK in Akkrum en het WK in Monaco. Als derde Solar Boat Twente team willen we een technische fundering leggen voor de toekomstige teams. Daarom focussen we dit jaar vooral op het goed afstellen en optimaliseren van de prototypes van vorig jaar. De draagvleugels zijn een erg speciaal onderdeel van onze boot. Deze zorgen er namelijk voor dat onze boot boven het water kan ‘vliegen’. Door te vliegen verminderen we de weerstand van het water waardoor we minder energie gebruiken, oftewel efficiënter gebruik maken van onze energie!

Dit jaar zullen we de vleugels en de daarbij behorende struts zelf van carbon gaan maken. Dit doen we omdat we op deze manier onze vleugels dunner en lichter kunnen produceren. De vleugels zullen van solide carbon gemaakt worden. Om de kwaliteit te waarborgen moeten we deze laag voor laag op maat snijden en in de mal leggen. De struts zullen op soortgelijke wijze worden gemaakt, alleen zullen deze een schuimkern krijgen om zo gewicht te besparen. Dit schuim is zelf-zwellend en zal dus perfect de ruimte in de strut opvullen. Op deze manier is de strut erg licht en dun, maar wel heel sterk en waterdicht. Om een deel van de vleugels en de bijbehorende struts te kunnen bekostigen hebben we jullie hulp nodig!

Alle kleine beetjes helpen, voor een kleine bijdrage kun je ons helpen de boot te laten vliegen! Het zou ons enorm helpen als je ons zou willen steunen met een bijdrage op dit crowdfundingplatform zodat we tijdens de races over de finish kunnen vliegen!

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn voor wekelijkse updates.

€ 10 Doneren Je naam komt op de website - Dank je wel! Je naam komt op onze website (als je dat wilt natuurlijk). 2 donateurs € 25 Doneren We sturen je een kaartje uit Monaco!  - Dank je wel! Als we in Monaco zijn voor de race, dan sturen we je een kaartje! Ook komt je naam op onze website (als je dat wilt natuurlijk). 2 donateurs € 50 Doneren Je ontvangt een 3D geprinte Solar Boat sleutelhanger!  - Bedankt! Je krijgt een 3D geprinte Solar Boat sleutelhanger. Daarnaast ontvang je van ons een kaartje uit Monaco en je naam komt op onze website (als je dat wilt natuurlijk). 3 donateurs € 75 Doneren Je ontvangt een limited edition Solar Boat zonnebril! - Dank je wel! Je ontvangt een limited edition Solar Boat zonnebril. Ook ontvang je een 3D geprinte Solar Boat Twente sleutelhanger. Daarnaast ontvang je van ons een kaartje uit Monaco en je naam komt op onze website (als je dat wilt natuurlijk). € 100 Doneren Je naam komt op onze trailer!  - Dank je wel! Je naam komt op onze trailer, het project is dan mede mogelijk gemaakt door jou! Je ontvangt daarnaast een limited edition Solar Boat zonnebril! Ook krijg je een 3D geprinte Solar Boat Twente sleutelhanger. Bovendien ontvang je van ons een kaartje uit Monaco en komt je naam op onze website! (als je dat wilt natuurlijk) 5 donateurs € 250 Doneren Kom eens kijken als we de boot gaan testen en ontvang het fotoboek. - Dank je wel! Neem een kijkje achter de schermen als we de boot gaan testen en ontvang een Solar Boat Twente fotoboek! Als de boot eenmaal in het water ligt, gaan we deze veel testen. Je bent van harte uitgenodigd op één van de testdagen! Daarnaast komt je naam op de trailer. Je ontvangt een limited edition Solar Boat zonnebril en je krijgt een 3D geprinte Solar Boat Twente sleutelhanger. Ook ontvang je van ons een kaartje uit Monaco en komt je naam op onze website (als je dat wilt natuurlijk). 1 donateur € 500 Doneren Je bent van harte uitgenodigd voor een dagje meedraaien met het team! - Dank je wel! Als je zo’n geweldige bijdrage doet dan ben je zeker geïnteresseerd in het werk van ons team! Kom je een dagje met ons team meedraaien? Neem daarnaast een kijkje achter de schermen als we de boot gaan testen en ontvang een Solar Boat Twente fotoboek! Ook komt je naam op de trailer, je ontvangt een limited edition Solar Boat zonnebril en je krijgt een 3D geprinte sleutelhanger. Daarnaast ontvang je van ons een kaartje uit Monaco en komt je naam (indien gewenst) op onze website.