50e editie Batavierenrace

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Loop een etappe van de Bata 'in je eigen achtertuin'

Wil je ook helpen de 50e editie van de Bata een extra feestelijk tintje geven? Loop dan in het Bata-weekend van 29 en 30 april zelf ook een etappe in je eigen buurt. Samen met vele andere studenten, alumni en (oud)-medewerkers maken we zoveel mogelijk kilometers om een halve eeuw Bata te vieren!!

Doe je ook mee? Maak dan hier een eigen actiepagina aan! In de omschrijving van je actie kun je aangeven hoeveel km je gaat lopen en waar! En heb je mooie foto's van een/jouw eigen Bata? Deel ze vooral met ons! 

Heb je zelf de bata gelopen? Dan kan je ook je oude team weer optrommelen en samen lopen. Maak via de actiepagina een team aan en zet in de omschrijving welke afstand jullie samen lopen. 

Steun de UT student! Wil je terwijl je loopt ook nog geld ophalen om de UT studenten te steunen met het organiseren van activiteiten zoals de Bata? Vul dan een mooi doelbedrag in en laat je sponsoren! Wil je alleen lekker lopen en je mooiste foto delen? Vul dan 1 euro in als doelbedrag en je hoeft verder niets te doen.

Wij houden je graag op de hoogte over het aantal deelnemers en natuurlijk en het aantal kilometers wat er gelopen wordt door de alumni in het Bata weekend. Doe ook mee en maak een actie aan!

In april of mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace, of wel de Bata. De 50e editie van de Bata zal van start gaan op vrijdagavond 29 april 2022. De route loopt van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ongeveer 8.500 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Bata sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records. Kortom, een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

Ga naar start actie, rechts van de foto's, en maak je eigen actiepagina aan of een team-pagina. Vul de gevraagde informatie in en up-load je de mooiste Bata-foto's uit jouw studiejaren! Of een foto van jezelf.. of van je team. 

Vertel ons in de omschrijving van je actiepagina over jouw Bata ervaring. Ook willen we graag weten hoeveel kilometer je gaat lopen en bijvoorbeeld met wie en waar.

Als je je wil laten sponsoren, vul dan een doelbedrag in en deel de link naar jouw pagina met familie en vrienden en vraag om een bijdrage! Wil je alleen het Bata gevoel weer even terugkrijgen en niet gesponsord worden? Vul dan bij doelbedrag 1 euro in en verder hoef je dan niets te doen behalve te rennen/lopen en die euro blijft gewoon in je zak! De sponsorbijdragen komen 100%  ten goede aan de subsidies voor UT studenten. 

Vergeet vooral niet om verslag uit te brengen van jouw etappe! En een leuke foto kan daar ook bij. Je kan daarvoor heel eenvoudig de blogfunctie op je actie- of teampagina gebruiken. 

Mocht het niet lukken om je actiepagina aan te maken of je hebt andere vragen: neem vooral contact met ons op via universiteitsfonds@utwente.nl.

Heel veel succes en plezier!!!