Electric Superbike Twente 2024

van totaal € 2.000 (74%)

Reshape electric motor racing

Wij zijn Electric Superbike Twente, een interdisciplinaire groep van 14 studenten die hun studie een jaar onderbreken om zich fulltime te wijden aan het ontwikkelen van een elektrische motorfiets (Electric Superbike) om mee te racen. Ons team bestaat uit studenten van diverse studierichtingen, variërend van werktuigbouwkunde en elektrotechniek, tot technische geneeskunde en integrale veiligheidskunde. Vorig jaar zijn we begonnen aan de ontwikkeling van onze vijfde generatie superbike. Dit jaar bouwen we door aan deze motor en in het voorjaar gaan we het circuit op!

Wij willen de wereld te laten zien dat elektrisch racen een integraal onderdeel kan zijn van een duurzame toekomst, want innovaties in deze sector kunnen een aanzienlijke impact hebben: de racesport staat van oudsher bekend als de kweekvijver voor technologische ontwikkelingen. Deze innovaties vinden uiteindelijk hun weg naar de consumentenmarkt waar ze worden doorontwikkeld voor het bredere publiek.

Als zevende team van Electric Superbike Twente willen wij aantonen dat elektrisch racen niet alleen de toekomst heeft, maar ook de toekomst zal zijn. Om een blijvende impact te hebben op de wereld van elektrische motorraces, streven we ernaar om voortdurend innovatieve ideeën te ontwikkelen. Dit niet alleen om onszelf uit te dagen, maar ook om voorop te lopen in elektrische racetechnologie. Onze missie is dan ook niet voor niets: "Reshape electric motor racing"!

We hebben de ambitie om dit te bereiken door een element toe te voegen dat tot nu toe nog niet in de elektrische racesport is toegepast; namelijk een batterijwisselsysteem. Wij gaan het gebruikte batterijpakket in de pitstop vervangen door een nieuw exemplaar. Dit vereist niet alleen intensieve oefeningen in batterijwisselprocedures, maar ook uitgebreide tests van onze motor.

Daarom hebben we jouw hulp hard nodig! Je kunt ons helpen door een donatie te doen. Een test op de rollerbank of een testdag op het circuit zijn van essentieel belang om onze motor volledig te ontwikkelen en de veiligheid van onze coureur te waarborgen.Dit allemaal ter voorbereiding op de wedstrijden die gepland staan dit voorjaar. Al deze testen brengen wel aanzienlijke kosten met zich mee. Steun ons door te kiezen voor één van onze donatiepakketten met leuke tegenprestaties of met een donatiebedrag naar eigen keuze!

We willen je bij voorbaat bedanken voor jouw steun om van elektrisch racen de toekomst te maken! Meer weten? Volg ons team en onze races via www.electricsuperbiketwente.nl!