Electric Superbike Twente 2022

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Help jij ons mee om de snelste elektrische racemotor te bouwen?

Wij zijn Electric Superbike Twente.

Afgelopen september zijn wij als vijfde generatie team van start gegaan. Wij zijn een team van 18 studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion die alles geven om in één jaar een geweldige prestatie neer te zetten: een elektrische en daarmee duurzame racemotor bouwen!

Wij van Electric Superbike Twente willen dat de racesport behouden blijft voor toekomstige generaties. Met onze elektrische racemotor laten we zien dat een duurzame vorm van racesport ook extreem spectaculair en competitief kan zijn. Met een gemotiveerd team van jonge en creatieve geesten streven wij ernaar om binnen dit jaar snellere rondetijden neer te kunnen zetten dan de gevestigde MotoE competitie.

Dit jaar zetten we een grote stap in deze richting door ons het hele jaar te focussen op optimalisatie. Dit houdt in dat wij zijn begonnen waar het derde en vierde team zijn geëindigd. Deze teams hadden in hun jaar niet genoeg tijd om hun superbike helemaal klaar te maken om mee te kunnen doen op de racebaan. Daarom werken wij aan de twee motoren van de vorige twee teams en gaan ervoor zorgen dat deze beide klaar zijn om wel mee te doen aan het einde van het jaar.

Met deze geoptimaliseerde motoren willen wij in 2022 deelnemen aan verschillende internationale races. Zo staan races in Nederland en Engeland op de kalender! Door met de motoren mee te doen aan deze verschillende races, kunnen wij eindelijk aan de wereld laten zien waar alle verzamelde kennis en het harde werk van de afgelopen jaren naartoe is gegaan. Daarnaast kunnen mensen met eigen ogen zien hoe gaaf en snel elektrisch racen kan zijn.

Maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen! Jij kan ons helpen om dit doel te bereiken in ons eerste lustrumjaar! Draag bij via deze crowdfund en adopteer een batterijcel. Het batterijpakket is het hart van onze motor en met een totaal van 576 batterijcellen racen wij naar de finishlijn. Elke batterijcel is uniek, waardoor sommige cellen nét iets beter presteren dan andere cellen. En als jouw cel het beste presteert? Dan nodigen wij jou uit voor een van onze testdagen!

Wil jij bijdragen aan het motorracen van de toekomst? Dan ben je hier op de juiste plek.

Samen gaan we op weg naar een duurzame toekomst!

Meer weten over Electric Superbike Twente? Op onze website en facebook, instagram en LinkedIn pagina's houden we je graag op de hoogte!

Foto's door: Sebastiaan Bors and Emmelie Huisman