Electric Superbike Twente 2021

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 3.500 (35%)

Help jij ons mee om de snelste elektrische racemotor te bouwen? 

Afgelopen september is het vierde generatie team van Electric Superbike Twente van start gegaan. Wij zijn een team van 15 studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion die alles geven om in één jaar een geweldige prestatie neer te zetten: een duurzame racemotor bouwen! 

Wij van Electric Superbike Twente willen dat de racesport behouden blijft voor toekomstige generaties. Met onze elektrische racemotor laten we zien dat een duurzame sport ook extreem spectaculair en competitief kan zijn. Met een multidisciplinair team van jonge en creatieve geesten streven wij ernaar om binnen drie jaar snellere rondetijden neer te kunnen zetten dan de gevestigde MotoGP.  

In 2021 willen wij deelnemen aan verschillende internationale races. Zo staan races in Finland, Engeland en Bermuda op de kalender! De motor die we meenemen zal alle kennis van de afgelopen jaren combineren. En er worden wederom grote stappen gemaakt op het gebied van veiligheid, vermogen en betrouwbaarheid.   

Jij kan ons helpen om dit doel te bereiken! Draag bij via deze crowdfund en adopteer een batterijcel. Het batterijpakket is het hart van onze motor en met een totaal van 576 batterijcellen racen wij naar de finishlijn. Elke batterijcel is uniek, waardoor sommige cellen nét iets beter presteren dan andere cellen. En als jouw cel het beste presteert? Dan nodigen wij jou uit voor een van onze testdagen! 

Meer weten over Electric Superbike Twente? Op onze website en facebookinstagram en LinkedIn pagina's houden we je graag op de hoogte!  

Foto's door: Sebastiaan Bors, Anne Bulten en Emmelie Huisman