Geef om uw erfgoed

Closed You can't donate or start fundraising anymore
from €5,000 (84%)

"Het digitaliseren en het toegankelijk maken van de analoge foto’s en films over het studentenleven in Twente zorgt voor blijvende herinneringen aan een bijzondere tijd."
Marjolein Drent, Universiteitsbibliothecaris

In het archief van de Universiteitsbibliotheek staan dozen vol foto’s en films van het studentenleven aan de Universiteit Twente en de Technische Hogeschool. Het zijn unieke beelden van de nu al rijke geschiedenis van de universiteit. Een geschiedenis die is en wordt gevormd door studenten, alumni en medewerkers. Nu in 2016 het 55-jarig bestaan van de universiteit gevierd gaat worden is het een prachtig moment om dit bijzondere beeldmateriaal af te stoffen, te digitaliseren en digitaal beschikbaar te maken voor alle alumni. Dit universitaire erfgoed moet behouden blijven! Maak het verschil en draag bij aan dit grote digitaliseringsproject: dit kan natuurlijk ook door uw eigen foto’s met bijbehorende informatie aan te leveren!

"De analoge fotocollectie van de Universiteit Twente is een unieke collectie. Het geeft een kijkje op het studentenleven op de eerste campusuniversiteit van Nederland door de jaren heen. Om dit stukje Overijssels erfgoed duurzaam toegankelijk te houden, is het noodzakelijk dat er een digitaliseringsslag plaatsvindt. Zo kan ook in de toekomst de geschiedenis van de technische universiteiten, waarvan Nederland er maar drie kent, in beeld gebracht worden."
Historisch Centrum Overijssel

Donateurs:

- Erik Belder
- Lex Bosselaar
- Rob Krijn

Universiteit Twente

universiteitsfonds@utwente.nl