Green Team Twente 2022

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 15.000 (0%)

Help ons waterstof promoten! 

Wij zijn Green Team Twente. Wij zijn hét studententeam van de Universiteit Twente dat de meest efficiënte waterstofauto van de wereld heeft gebouwd. Dit jaar hebben wij het grootste team ooit, bestaande uit 27 teamleden (bijna allemaal full time). Hiermee zijn wij het grootste studententeam van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Daarom hebben wij besloten om het roer dit jaar helemaal om te gooien. Dit jaar gaat in het teken staan van onze overgang van efficiëntie naar snelheid. 

Als Green Team Twente hebben we ons de afgelopen elf jaar gespecialiseerd in het maken van een zeer efficiënte waterstofauto. Hiermee reizen wij elk jaar af naar Londen om te racen tegen andere universiteiten uit heel de wereld. tijdens de Shell Eco Marathon (SEM). In een uitlegvideo van ons huidige team laten wij meer gedetailleerd zien wat ons team ambieert. Dit jaar staat in het teken van de overgang van efficiëntie naar snelheid.

Naast het bouwen aan onze zeer efficiënte waterstofauto gaan wij dit jaar ook de snelheid met waterstof opzoeken. Wij gaan als enige waterstofauto meedoen aan Formula Student in de elektrische klasse. Ons doel is te laten zien dat je met waterstof ook hoge snelheden kan bereiken. Waterstof is namelijk het antwoord op de groeiende vraag naar een duurzame energiedrager. Wij zetten ons in om op een verantwoorde wijze de mogelijkheden van waterstof te tonen.

Om hoge snelheden te behalen met waterstof hebben wij de volgende onderdelen nodig:

  • Een motor die een hoger vermogen kan leveren.
  • Een body met een spitsere neus, die hoge snelheden aankan.  

Naast de technische doelstellingen willen wij ons ook profileren als hét kenniscentrum van waterstof in Nederland. Het is belangrijk om meer bewustzijn te creëren zodat de energietransitie naar een schonere energie sneller kan worden omgezet. Wij zijn hier al goed mee op weg, zo hebben wij vorig jaar door hulp van ons netwerk en relaties onze eigen documentaire: “Waterstof, Fuel of the Future” kunnen maken die potentie om uitgezonden te worden op nationale televisie.

Om meer bewustzijn voor waterstof te creëren gaan wij de volgende acties opzetten:

  • Een lesprogramma met animaties voor basisschool en middelbare scholieren.
  • Een Green Team Twente Young team die in 2023 zal meedoen aan de Shell Eco Marathon met onze hulp.

Help ons met het realiseren van onze doelstellingen zowel technisch als maatschappelijk en steun onze crowdfunding! Meer bewustzijn creëren is juist nu van belang zodat de energietransitie op de juiste manier eindelijk kan starten. Door een voorloper te zijn in de waterstof wereld en de connectie te leggen met de maatschappij verhogen wij het bewustzijn van duurzame bronnen van energie en waterstof.

Green Team Twente gelooft erin dat waterstof de oplossing is voor onze toekomst, de duurzame toekomst!

Ben jij benieuwd hoe het met ons team gaat?

Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube en/of schrijf je hier voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over ons team.