Green Team Twente

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 5.000 (70%)

Green Team Twente is een multidisciplinair studententeam van de Universiteit Twente en Saxion hogeschool, bestaande uit 22 studenten uit 4 verschillende landen. Met het opraken van fossiele brandstoffen moet een alternatief gevonden worden. Green Team Twente is ervan overtuigd het alternatief gevonden te hebben. Het Green Team is namelijk het levende bewijs dat efficiënt en duurzaam rijden op waterstof mogelijk is!

De studenten van Green Team Twente bouwen eigenhandig een waterstofauto waarmee ze elk jaar meedoen aan ’s werelds grootste zuinigheidsrace, deze vindt plaats van 5 tot 8 juli in Londen. Met die race, waar ze vorige jaar Europees kampioen zijn geworden (!), willen ze aandacht vragen voor alternatieve brandstoffen en het feit dat deze een volwaardige concurrent zijn van fossiele brandstoffen. Bovendien laten ze zien dat Twentse ingenieurs tot de top van de wereld behoren. Het team biedt studenten een uitgelezen kans zich breed te ontwikkelen, mee te gaan met de techniek en zich de meest innovatieve technologieën eigen te maken. Ook is het Green Team actief bezig haar kennis en visie te verspreiden onder een groot publiek; van basisschoolleerling tot volwassene, iedereen zou op de hoogte moeten zijn van de prachtige kansen van waterstof.

In het hart van deze stadsauto van de toekomst zit de fuel cell. Een fuel cell is een schakeling van membranen waar waterstofgas wordt omgezet in elektriciteit en water. Deze elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om de auto aan te drijven. Het is dus eigenlijk een elektrische auto! Zonder dit onderdeel is er geen elektrische energie. Dit maakt het essentieel voor een rijdende auto.  Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een fuel cell die al behoorlijk wat jaren oud is. Er is inmiddels een hoop vooruitgang geboekt op het gebied van efficientie bij fuel cells. Om aan de top te blijven presteren is een nieuwe fuel cell van groot belang. Helaas zijn nieuwe fuel cells erg duur. Bij het aanschaffen hiervan kan het team dus echt alle hulp gebruiken. 1 membraan in de complete schakeling van membranen kost € 100, -. Om de juiste specificatis te verkijgen zijn er 50 membranen nodig. Dit betekent dat er € 5000, - nodig is om een compleet nieuwe, hyper efficiënte fuel cell te maken. Steun het Green Team en help mee hun doel te bereiken: het bouwen van de stadsauto van de toekomst! 

Josine Meerburg

j.e.meerburg@utwente.nl

€ 10 Doneren Je naam komt op onze website! - Dank je wel! Je naam komt, indien gewenst, op onze website! 6 donateurs € 25 Doneren Persoonlijk kaartje uit Londen - - Dank je wel! Je ontvangt een ansichtkaart vanuit Londen vanaf de Shell Eco-marathon tijdens de race met informatie hoe het gaat. Je naam komt, indien gewenst, op onze website. 3 donateurs € 50 Doneren Je naam wordt weergeven in de auto  - Dank je wel! Je naam komt, indien gewenst, op onze website! We sturen je een persoonlijk kaartje vanuit Londen vanaf de Shell Eco-marathon. Ook zetten we je naam in onze waterstofauto! 6 donateurs € 100 Doneren Een uniek Printed Circuit Board als miniatuur van onze waterstofauto - Dank je wel! Je naam komt, indien gewenst, op onze website! We sturen je een persoonlijk kaartje vanuit Londen vanaf de Shell Eco-marathon. Je naam komt in onze auto. Ook sturen we je een uniek PCB van onze waterstofauto. 2 donateurs € 250 Doneren Kom een keer bij ons kijken! - Dank je wel! Je naam komt, indien gewenst, op onze website! We sturen je een persoonlijk kaartje vanuit Londen vanaf de Shell Eco-marathon. Je naam komt in onze auto. We sturen je een PCB van onze waterstofauto. Ook kun je een keer langskomen en geven we je een tour door onze werkplaats. 3 donateurs € 500 Doneren Rijden in de waterstofauto!  - Dank je wel! Je naam komt, indien gewenst, op onze website! We sturen je een persoonlijk kaartje vanuit Londen vanaf de Shell Eco-marathon. We zetten je naam in onze waterstofauto! We sturen je een PCB schaalmodel van onze waterstofauto. Ook kun je een keer langskomen en geven we je een VIP-tour door onze werkplaats. Jij mag zelfs een rondje rijden in de waterstofauto, of dit ritje cadeau geven aan iemand! Maar neem wel even contact met ons op voor de voorwaarden! 1 donateur