Krattenbrug Twente

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.500 (51%)

Het team van Krattenbrug Twente vertegenwoordigt de Universiteit Twente in de strijd van het bouwen van de grootste bierkrattenbrug ter wereld. De laatste jaren is dit vooral een strijd geweest tussen de universiteiten van Delft en Eindhoven, waarbij duizenden bierkratten werden gebruikt. Studievereniging ConcepT vindt dat het tijd is om het record terug te halen naar het oosten. Het doel is om een brug te bouwen met een overspanning van 27 meter!

De krattenbrug-commissie CraTeX bestaat uit negen enthousiaste studenten Civiele Techniek. Ze werken hard om hun doel te bereiken: het bouwen van de grootste krattenbrug! Op 12 november zal de bouw starten, zodat de brug op 17 november helemaal klaar is. Op dat moment zijn ook de Open Dagen van de UT in volle gang. Het team van Krattenbrug Twente wil toekomstige studenten laten zien hoe studie gecombineerd kan worden met extracurriculaire activiteiten.

Verder is een bierkrattenbrug natuurlijk geen alledaags stuk om te zien; het team hoopt dan ook zoveel mogelijk bezoekers te trekken tijdens de recordpoging op 17 november 2018! Het bouwen van de bierkrattenbrug is geen simpel proces: de studenten zijn druk bezig met het ontwerpen en doorrekenen van de brug, die uit bijna 9000 (!) bierkratten zal bestaan. Maar ook de voorbereidingen van de logistieke operatie rondom het evenement zijn tijdsrovend: er wordt namelijk een volle werkweek gebouwd aan de brug. Hiervoor wordt de hulp ingeschakeld van vele studenten, die allemaal helpen bij het bouwen van de brug. Het team werkt hard, maar er is nog een lange weg te gaan. Voor het bouwen van deze geweldige brug is namelijk ook geld nodig om het benodigde materiaal te bekostigen. Steun Krattenbrug Twente en help met het bouwen van de grootste bierkrattenbrug ter wereld!

 

Luuk Nieuwenhuis

extern@cratebridge.com