Solar Boat Twente 2021

van totaal € 3.500 (71%)

Helpt u mee Solar Boat Twente te laten vliegen?

Wij zijn een studententeam bestaande uit 13 enthousiaste studenten met verschillende studieachtergronden. Samen, als team Solar Boat Twente, promoten wij milieubewustzijn door duurzame energie toe te passen in de maritieme sector. Omdat de zonneboot van vorig jaar niet veel mijlen heeft kunnen maken, kunnen we ons ‘Twentsch Pegasus’ gelukkig gebruiken als basis voor verdere ontwikkelingen. We zullen ons focussen op het stabiel laten vliegen en daarmee het beste uit onszelf halen tijdens de competities.

Om dit te kunnen doen, moeten we hecht samen werken met het team. We zijn ondernemend, geïnteresseerd in technologie, innovatief, milieubewust, competitief en ondersteunen elkaar waar nodig voor het ontwikkelen van een betrouwbare zonneboot die kan vliegen boven het water. Door samen met onze partners de grenzen van de technologische innovaties te verleggen, hebben wij een mooie uitdaging: het ontwerpen en bouwen van de boot van morgen.

In 2021 zullen we deelnemen aan de Solar Sport One competition, de NK in Akkrum en de WK in Monaco, op voorwaarde dat de coronamaatregelen dat op dat moment toestaan. Hoe competitief we ook ingesteld zijn, veiligheid is en blijft onze prioriteit. Als vierde Solar Boat Twente team, willen we de technische fundering voor toekomstige teams verbeteren. Daarom werken we dit jaar vooral aan het goed afstellen en optimaliseren van de zonneboot van vorig jaar. De hydrofoils vormen een special onderdeel van onze boot. Deze zorgen er namelijk voor dat onze boot kan ‘vliegen’ boven het water. Een vliegende boot klinkt wellicht vreemd, maar het is mogelijk! De hydrofoils hebben ongeveer dezelfde vorm als vliegtuigvleugels, maar glijden door het water onder de boot in plaats van door de lucht. De vleugels duwen de romp uit het water, en daarom lijkt het alsof de boot vliegt. Dit ziet er niet alleen heel gaaf uit, het minimaliseert ook onze weerstand in het water, waardoor we minder energie hoeven te gebruiken, en de boot dus efficiënter vaart!

Help ook mee dit mogelijk te maken en steun ons met deze crowdfundingactie! Elke bijdrage bijdrage helpt ons verder zodat wij onze technische basis kunnen verstevingen en ons 'Twentsch Pegasus' over het water kunnen laten vliegen!

 

Volg ons via facebook en instagram.