Solar Boat Twente 2022

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Helpt u mee Solar Boat Twente te laten vliegen?

Solar Boat Twente is een team van toegewijde en enthousiaste studenten aan de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Solar Boat Twente promoot milieubewustzijn door duurzame energie toe te passen in de maritieme sector.

Aankomend jaar zal dit multidisciplinaire team zich richten op het ontwikkelen van een modulaire boot. Wij zullen Echo, de boot van team 2020 - 2021, gebruiken als de basis voor onze nieuwe ontwikkelingen. Het doel van dit jaar is een stabiele vliegende boot bouwen en daarnaast alvast een basis neerzetten voor komend team. Als team zijn wij ondernemend, geïnteresseerd in technologie, innovatief, milieubewust, competitief en ondersteunen wij elkaar waar nodig voor het ontwikkelen van een betrouwbare zonneboot die kan vliegen boven het water. Door samen met onze partners de grenzen van de technologische innovaties te verleggen, hebben wij een mooie uitdagen: het ontwerpen en bouwen van de boot van morgen.

In 2022 zullen wij deelnemen aan de Solar Sport One Challenge, het NK in Akkrum en het WK in Monaco, op voorwaarde dat de coronamaatregelen het op dat moment toestaan. Hoe competitief wij ook ingesteld zijn, veiligheid is en blijft onze prioriteit. 

Als vijfde Solar Boat Twente team willen wij de technische fundering voor toekomstige teams verbeteren. Daarom werken wij dit jaar aan modulaire ontwerpen voor nieuwe onderdelen. De aandrijving en draagvleugels zorgen ervoor dat onze boot boven het water kan vliegen. Met behulp van draagvleugels met een vergelijkbare vorm als vliegtuigvleugels duwen we vanaf een bepaalde snelheid de romp uit het water, waardoor het lijkt alsof de boot vliegt. Door te vliegen verminderen we de weerstand van water, waardoor we minder energie gebruiken, oftewel efficiënter gebruik maken van onze energie!

In dit jaar zullen wij een nieuwe aandrijflijn maken. Dit doen we omdat onze huidige behuizing van de aandrijflijn niet waterdicht is. We kiezen dit jaar voor een compleet nieuw design, waarbij wij de motor in de boot zullen leggen. Zo kunnen we een ander soort motor kiezen die meer kracht kan leveren. Om een deel van de strut met bijbehorende motor te kunnen bekostigen hebben wij jullie hulp nodig!

Help ook mee dit mogelijk te maken en steun ons met deze crowdfundingsactie! Elke bijdrage helpt ons verder en zo kunnen wij onze boot over het water laten vliegen!