Solar Team Twente 2021

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 12.500 (48%)

Power our panel!

Verbeter jij de prestaties van het zonnepaneel van onze volgende zonneauto? Draag bij aan de bouw van de meest efficiënte zonneauto ter wereld door een zonnecel te adopteren en help ons de Solar Challenge in Marokko in oktober 2021 te winnen!

Wij zijn Solar Team Twente. Wij zijn een studententeam van negentien ambitieuze studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente. Ons doel is om de meest efficiënte zonneauto ter wereld te bouwen. Normaal gesproken zouden we deze auto in oktober in Australië op de proef stellen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Deze race is echter afgelast door het coronavirus, wat voor het team een ​​grote schok was.

Gelukkig hield het team het hoofd omhoog en zette een alternatief op: de Solar Challenge Morocco. Samen met andere solarteams uit Europa en verschillende partners creëerden de studenten de ultieme test voor zonneauto's. In de race van meer dan 2500 kilometer door de Sahara mogen de zonneauto's alleen worden aangedreven door energie van de zon, waardoor efficiëntie de sleutel tot succes is. Deze race vindt eind oktober 2021 plaats.

Het is onze droom om de prestigieuze Solar Challenge te winnen, maar er is een zonneauto van wereldklasse voor nodig om te winnen. Een efficiënt zonnepaneel is essentieel voor een efficiënte zonneauto. Door een zonnecel te adopteren, help je het team hun droom waar te maken. En wie weet..? Misschien maakt jouw eigen zonnecel het verschil voor ons!

Volg het avontuur van Solar Team Twente op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of via onze website. De nieuwe zonneauto, RED Horizon, wordt binnenkort onthuld, dus houd de kanalen in de gaten!