Crowdfundingsite Universiteit Twente

Grensverleggende ervaringen voor ambitieuze studententeams, studiebeurzen voor jonge talenten uit ontwikkelingslanden en baanbrekend onderzoek: dit alles kan mogelijk gemaakt worden door de bijdragen en de betrokkenheid van de alumni, studenten én relaties van de Universiteit Twente! Doe ook mee en steun onze bijzondere projecten! De Universiteit Twente maakt het verschil! Jij ook?

Stichting Universiteitsfonds Twente
Drienerlolaan 5, SP kamer 109 
7522 NB  Enschede
universiteitsfonds@utwente.nl/ 053-4892104

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Support ons Biosensing Team! Biosensing Team Twente (BTT) is het 9e en nieuwste studententeam van de Universiteit Twente dat officieel start in 2024. Onze visie draait om het betaalbaarder en toegankelijker maken van medische diagnostische hulpmiddelen voor iedereen door innovatie in biosensortechnologie. We streven ernaar impact in de echte wereld te maken door competitieve uitdagingen op biomedisch gebied onder studenten te populariseren en daardoor slimme geesten aan te trekken om te strijden voor gezondheid en een hogere kwaliteit van leven. Dat doen we door baanbrekend onderzoek over de hele wereld, en in het bijzonder de laboratoria van onze universiteit, te verbinden met echte toepassingen die het potentieel hebben om medische uitdagingen op te lossen, zoals de hoge kosten van diagnose of het onvermogen om dit te doen vanwege de ontoegankelijkheid van geavanceerde apparatuur. Vaak is de huidige stand van het onderzoek voldoende om revolutionaire technologie in de wereld te brengen, maar de regelgeving op medisch gebied maakt het risico te hoog voor kleine bedrijven en de beloning voor grote bedrijven relatief klein. We willen laten zien dat zelfs een klein team van enthousiaste studenten in staat is om te innoveren en haalbare oplossingen te bouwen, en met ons voorbeeld een bredere adoptie van biosensortechnologie aan te moedigen. Stel je een scenario voor waarin, in plaats van te vertrouwen op uitgebreide en dure laboratoriumtests of ziekenhuisdiagnoses, veelvoorkomende aandoeningen die miljoenen mensen wereldwijd treffen, kunnen worden geïdentificeerd met behulp van een compact gespecialiseerd apparaat - vergelijkbaar met de meest bekende biosenor, die door miljoenen diabetici wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te meten . In 2023 hebben we met succes een point-of-care-apparaat gebouwd dat onderscheid kan maken tussen 5 ernstgraden van traumatisch hersenletsel (TBI), algemeen bekend als een hersenschudding. Het enige dat nodig is, is een druppel bloed en 5 minuten, waarbij de kosten aanzienlijk lager zijn dan die van een MRI- of CT-scan in een ziekenhuis. Bovendien zou het kleine formaat en de gebruiksvriendelijke bedieningsinterface van het apparaat een diagnose garanderen, ongeacht hoe klein de hersenschudding is, om optimale herstelrichtingen en indien nodig medische interventie te garanderen. Dit jaar 2024 werkt Biosensing Team Twente aan het bouwen van een continue sensor voor de diagnose van nierfalen (AKI), een aandoening die jaarlijks 13,3 miljoen mensen wereldwijd treft. Als opkomend team zijn we actief op zoek naar partners en financiële steun om de kosten voor onze wedstrijdkleding en de ontwikkeling van een website te dekken. Uw bijdrage zal een cruciale rol spelen bij het bevorderen van ons onderzoek en het bereiken van onze doelen. Sluit u bij ons aan en maak een betekenisvolle impact op de diagnose van AKI.
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle
€ 25

Gerard

18-07-2024 | 18:20 Aan: Hydriven 2024 The future are hydro cars so great to see these developments resulted in a fabulous race car. Good luck in the competition.